Bijzonder Ootmarsum

Bijzonder Ootmarsum

Fluistering van vroeger, fonkeling van vandaag. Ootmarsum is een bijzondere belevenis. U wandelt er van de ene eeuw in de andere. Van de Middeleeuwen naar de patriciërstijd. Net als u denkt dat er wel eens een diligence of postkoets om de hoek zou kunnen komen, verandert het decor. De fluistering van vroeger maakt plaats voor de fonkeling van vandaag. Want Ootmarsum is springlevend. Het heeft een ontwikkeling doorgemaakt die gelukkig wat langzamer is verlopen dan in vele andere Twentse steden. Het miste de (trein)aanleg en de boot(verbinding) en daardoor de industriële ontwikkeling. Noodgedwongen bleef daardoor ook veel van het oude bewaard en daar mogen we nu alleen maar blij om zijn.

Musea en galeries

Musea en galeries

Tijdens uw bezoek aan Ootmarsum zult u tot de ontdekking komen: één dag Ootmarsum is beslist te kort. U wilt immers de tijd nemen om alles te kunnen zien. Dus schakelt u automatisch tempo terug. Pas dan is Ootmarsum bezoeken letterlijk een belevenis. Er zijn tal van plekjes waar u wel stil moet staan om alles in u op te nemen. Veel bezienswaardigheden waar u gewoon niet aan voorbij kunt. Neem het Openluchtmuseum ‘Los Hoes’, waar het leven op het Twentse land aan de hand van gebouwen, voorwerpen, werktuigen en dergelijke is uitgebeeld. Of het onderwijsmuseum ‘Educatorium Ootmarsum’: de oude school in optima forma. Het museum van kunstschilder Ton Schulten en het Chronomium waar de ‘tijd’ in al zijn vormen is uitgebeeld. Verder vindt u in de stad en even daarbuiten galeries die een keur aan kunstuitingen bieden. Dat en de vele sculpturen en galeries in Ootmarsum geven aan Ootmarsum dan ook terecht het predikaat: Kunststad van het Oosten.

Restaurants

Restaurants

Hotels

Hotels

Wilt u graag overnachten in Ootmarsum om optimaal te kunnen genieten van dit prachtige kunststadje? Dan zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wij hebben de locaties in de buurt voor u op een rijtje gezet: 

Campings

Campings

In en rondom Ootmarsum vindt u ook een groot aantal campings waar u in alle rust kunt verblijven. Hieronder vindt u een selectie van de campings die in de buurt van het evenement Kunst in Ootmarsum liggen: 

Rondom Ootmarsum

Rondom Ootmarsum

Er is nog zoveel meer te zien en te doen in Ootmarsum. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onderstaande links: 

footer-img.png